Blockquote

středa 24. prosince 2014

Vánoční cukroví - zdravé mlsání


Jelikož k Vánocům patří cukroví, tak bych se rád podělil o dva recepty mé drahé ženy, která to vše ukuchtila, já jenom mlsám a mlsám :)

Košíčky


Kávové těsto:

240 g bezlepkové mouky
150 g másla Alsan
cukr dle chuti
1 banan
kůra z 1 citronu
4 lžíce kávy

Těsto necháme přes noc v lednici, nasledující den upečeme (ja jsem je vytvarovala jako košíčky). Po vychladnutí namažeme krémem, ja jsem dělala čokoladový, pak polila čokoládou, ozdobila lískovými oříšky a mletými lískovými oříšky.

Čokoládový krém:

1 plechovka kokosového mléka
1 vanilkový cukr s vanilkou Bourbon
1 čokoládový pudink bezlepkový
trošku kakaa
kdo chce, může si přisladit





Citrónovo-kokosové vánoční dortíčky


Citrónové těsto:

200 g bezlepkové mouky
100 g cukru (i méně, jak máte rádi)
100  másla Alsan
1 banán
1 citrón (šťáva, kůra)

Všechny suroviny zpracujeme a necháme uležet do druhého dne, pak těsto rozválíme válečkem na pomoučenem vále, a vykrajujeme tvary dle libosti (ja jsem vykrájela kolečka). Upečeme v troubě, necháme vychladnout (konzistence sušenky). Pak slepujeme kokosovým krémem.

Kokosový krém:

1 plechovka kokosového mléka
150 g mletého kokosu
kdo chce, muze si přisladit sirupem z Agáve (nebo dle libosti)

Necháme přes noc ztuhnout.

Vezmeme si 2 kolečka, ty slepíme dohromady a ješte po obvodu krémem, a pak obalíme ve storuhaném kokosu. Dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a mandlí.



1 komentář:

  1. Teda to vypadá výborně. Recepty si uložím a o Vánocích to vyzkouším. Možná ale už teď v létě, protože nevím, jestli zvládnu čekat do Vánoc :-D . Já se snažím přes rok mlsat jenom topinambury v čokoládě , které jsou zdravé, takže o Vánocích peču klasické cukroví, tak bych to mohla letos napravit.

    OdpovědětVymazat